Kastrum 2020 – najava festivala – Kastrum
Kastrum 2020 – najava festivala

Kastrum 2020 – najava festivala

Članovi Viteškog reda Čuvara Koplja St. Georgija iz Banjaluke vas pozivaju na Drugi međunarodni festival Kasturm 2020 koji će se održati od 05.06. do 07.06.2020. godine na tvrđavi Kastel u Banjaluci.

“Kastrum 2020” će trajati tri dana i okupiće pored lokalnih posjetilaca, i veliki broj učesnika iz zemalja Evrope (Srbije, Crne Gore, Slovenije, Poljske, Mađarske i Češke).

Festival će započeti 5.6.2019. u 18 časova, uprizorenjem vjenčanjem kralja Stefana Dragutina i mađarske princeze Kataline Arpad, koje će se održati u Sabornom Hramu Hrista Spasitelja. Nakon toga, nastavlja se svečani defile učesnika do tvrđave Kastel. Na tvrđavi Kastel održaće se svečano otvaranje nakon čega će uslijediti koncert srednjevjekovne muzike.

Drugi i treći dan festivala počinju u 10 časova. Posjetioci će moći da uživaju u bogatom programu koji je prilagođen za sve generacije, a uključivaće aktivnosti poput: bohur borbe, modernog mačevanja, streličarstva, kaligrafije, a za najmlađe će biti upriličena škola viteških vještina i izrađivanje viteške opreme od kartona, kao i lutkarstvo.