Članovi Viteškog reda Čuvara Koplja St. Georgija iz Banjaluke vas pozivaju na Drugi međunarodni festival Kasturm 2020 koji će se održati od 05.06. do 07.06.2020. godine na tvrđavi Kastel u Banjaluci.

“Kastrum 2020” će trajati tri dana i okupiće pored lokalnih posjetilaca, i veliki broj učesnika iz zemalja Evrope (Srbije, Crne Gore, Slovenije, Poljske, Mađarske i Češke).

Festival će započeti 5.6.2019. u 18 časova, uprizorenjem vjenčanjem kralja Stefana Dragutina i mađarske princeze Kataline Arpad, koje će se održati u Sabornom Hramu Hrista Spasitelja. Nakon toga, nastavlja se svečani defile učesnika do tvrđave Kastel. Na tvrđavi Kastel održaće se svečano otvaranje nakon čega će uslijediti koncert srednjevjekovne muzike.

Drugi i treći dan festivala počinju u 10 časova. Posjetioci će moći da uživaju u bogatom programu koji je prilagođen za sve generacije, a uključivaće aktivnosti poput: bohur borbe, modernog mačevanja, streličarstva, kaligrafije, a za najmlađe će biti upriličena škola viteških vještina i izrađivanje viteške opreme od kartona, kao i lutkarstvo.